Argentinië laat niets heel van Bolivia

Mede dankzij twee doelpunten van invaller Lionel Messi heeft Argentinië in de nacht van vrijdag op zaterdag (Nederlandse tijd) Bolivia vernederd: 7-0.

Beide landen oefenden op 6 juni ook al tegen elkaar en ook toen won Argentinië ruim. Die eindstand (5-0) stond nu na 67 minuten op het bord. Al na vijf minuten opende Ezequiel Lavezzi, die samen met Sergio Agüero en Nicolás Gaitán de voorhoede vormde, de score. Agüero en opnieuw Lavezzi zorgden voor de 3-0 ruststand, waarna Agüero na een klein uur de vierde treffer maakte in Houston, Texas.

In de 65ste minuut kwam Messi als vervanger van Gaitán binnen de lijnen en de aanvaller van Barcelona had slechts twee minuten nodig om ook op het scorebord te komen. Een kwartier voor tijd was Messi opnieuw trefzeker, waardoor hij net als Agüero en Lavezzi twee keer gescoord had. Het slotakkoord was zes minuten voor tijd voor de drie minuten daarvoor ingevallen Ángel Correa (Atlético Madrid). De debutant bepaalde de eindstand op 7-0.

Argentinië oefent diensdag opnieuw in de Verenigde Staten. Mexico is dan de tegenstander van de ploeg van bondscoach Tata Martino. Volgende maand start de WK-kwalificatiecampagne voor de Albiceleste met een thuiswedstrijd tegen Ecuador.