Argentinië laaiend: 'Konden niet in beroep tegen straf Messi'

Reacties

Na de pijnlijke nederlaag tegen Bolivia (2-0) richtte de Argentijnse bondscoach Edgardo Bauza zich op de FIFA. De plotselinge schorsing van Lionel Messi deed de wenkbrauwen fronsen.  

Argentinië laaiend: 'Konden niet in beroep tegen straf Messi'

Enkele uren voor de aftrap werd de aanvaller van Barcelona voor maar liefst vier duels geschorst. Messi beledigde in het duel met Chili (1-0) assistent-scheidsrechter Marcelo Van Gasse. Arbiter Sandro Ricci had het incident in eerste instantie niet waargenomen, maar de videobeelden spraken boekdelen.

Bauza hoorde pas enkele uren voor de aftrap dat hij zijn sterspeler moest missen. 'Toen het gerucht over een mogelijke sanctie de ronde deed, namen bij ons de zorgen toe', liet de bondscoach na afloop van het duel met Bolivia optekenen. 'Het was hoogst opmerkelijk dat in één dag alles geregeld was. We hadden niet eens de kans om in beroep te gaan.'

De bondscoach voegde er nog aan toe het vreemd te vinden dat de Argentijnse voetbalbond na het duel met Bolivia wél in beroep kon gaan.

Bauza verkeert in zwaar weer. Door de nederlaag staat Argentinië op een vijfde plaats in de WK-kwalificatie. De beste vier landen in Zuid-Amerika, op dit moment Brazilië (al gekwalificeerd), Colombia, Uruguay en Chili, plaatsen zich direct voor het WK in Rusland. De nummer vijf speelt een intercontinentale play-off.

Stand WK-kwalificatie Zuid-Amerika
Land Wedstrijden Punten Doelsaldo
1. Brazilië * 14 33 +25
2. Colombia 14 24 +3
3. Uruguay 14 23 +9
4. Chili 14 23 +5
5. Argentinië 14 22 +1
6. Ecuador 14 20 +3
7. Peru 14 18 -1
8. Paraguay 14 18 -8
9. Bolivia 14 10 -20
10. Venezuela 14 6 -17
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.