Argentinië en Getafe zijn Abbondanzieri even kwijt

Roberto Abbondanzieri staat de komende twee tot drie weken aan de kant. De doelman van Argentinië én Getafe kampt met een blessure aan zijn rechterknie.

Argentinië en Getafe zijn Abbondanzieri even kwijt

Afgelopen zaterdag was Abbondanzieri geblesseerd geraakt tijdens het WK-kwalificatieduel met Paraguay. Pato (de eend) moest van het veld na een onfortuinlijke botsing met ploeggenoot Gabriel Heinze en tegenstander Haedo.

'Het herstel heeft minstens twee weken nodig', vertelde de Argentijnse bondsarts Homero De Agostino, die daaraan toevoegde dat hij geen beschadigingen aan de kniebanden en meniscus heeft geconstateerd.

Abbondanzieri mist het komende kwalificatieduel in en met Peru en zal namens Getafe in ieder geval bij de competitiewedstrijd tegen Real Betis Sevilla moeten toekijken en waarschijnlijk ook het bezoek aan Espanyol op 21 september missen.

Getafe is in korte tijd twee Argentijnse doelmannen kwijtgeraakt. Naast Abbondanzieri is ook tweede keeper Oscar Ustari geblesseerd. De sluitpost van de Argentijnse olympische ploeg liep een zware knieblessure op tijdens de spelen in Peking.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen