Argentijnse definitie van oefenduel, Mitroglou schittert

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Argentijnse definitie van oefenduel, Mitroglou schittert

• Het ene oefenduel is het andere niet, zo bewees de 'vriendschappelijke confrontatie' tussen Boca Juniors en River Plate. De Argentijnse clubs maakten er een verhit potje van, waarin liefst vijf rode kaarten vielen. De ploeg met de meeste rode prenten (drie voor Boca) trok uiteindelijk aan het kortste eind, want de zege ging door een benutte strafschop van Leonardo Nicolas Pisculichi naar River Plate. Voor in de agenda: op 6 maart treffen beide ploegen elkaar in competitieverband. Gegarandeerd vuurwerk!

• Tijdens het jaarlijkse diner van Lucky Ajax – bijeenkomst voor oud-spelers van de Amsterdamse Eredivisionist – komen altijd grote namen bijeen. Zo turen op dit fraaie kiekje voormalig ploeggenoten Frank en Ronald de Boer, Clarence Seedorf en Edwin van der Sar naar een telefoonschermpje. En dat maakt ons nieuwsgierig: wat bespreekt het viertal hier? De nieuwe spits van Ajax? (Ajax.nl)

• Dit pareltje van Konstantinos Mitroglou van zaterdagavond wilden we jullie niet onthouden. Met dit pareltje hielp hij Benfica aan de 3-1 overwinning op Arouca.

'Dat vind ik een rare vraag. Het is helemaal niet belangrijk wie daar speelt. De sterkste komt daar gewoon te staan. Ik ben alleen maar bezig met fit worden.'
Jetro Willems, terug in de PSV-wedstrijdselectie na lang blesureleed, verbaast zich over de vraag wie er bij de Eindhovense ploeg linksback moet zijn (NOS)

'Ik heb al vijf maanden niet gesproken met Frank de Boer en heb van niemand uitleg gekregen'
Nicolai Boilesen tast in het duister over zijn uitzichtloze situatie bij Ajax, waar hij zich moet beperken tot het trainen met de beloftes. (TV2)

'Ik huil veel, bijvoorbeeld als ik een liedje hoor dat herinneringen bij mij oproept.'
• Het uiterlijk zegt dus blijkbaar niet alles over de persoon. Ondanks zijn stoere voorkomen heeft Kevin-Prince Boateng naar eigen zeggen ook een gevoelige kant. 'Maar op het veld is het anders. Dan moet je er staan als een man.' De Ghanees kan na zijn verbanning bij Schalke 04 zijn ei weer kwijt bij AC Milan (Bild)

• Dat Lionel Messi Barcelona zaterdag aan een nipte zege hielp bij Málaga, was blijkbaar niet bij iedereen in La Rosaleda een doorn in het oog. Een (ballen)jongen kuste en knuffelde de Argentijnse grootheid en kreeg als dank het begeerde shirtje.

'Boxing Day is aanlokkelijk. En daarna kan de winterstop ingaan.'
• Als het aan VfL Wolfsburg-manager Klaus Allofs ligt, dan wordt er op tweede kerstdag ook in de Bundesliga gevoetbald als sluitstuk van de eerste seizoenshelft (Welt am Sonntag).

'Dat is het verschil tussen Messi en Marzo. Messi schiet hem er in en Marzo schiet naast.'
Stefano Marzo beleefde zaterdag niet zijn meest plezierige avond in het shirt van SC Heerenveen met een veroorzaakte strafschop en een gemiste kans. Maar de Belg heeft zijn zelfspot niet verloren. (Clubsite Heerenveen)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.