Argentijnse bond velt maandag oordeel over Batista

De Argentijnse voetbalbond (AFA) vergadert maandag over het aanblijven van bondscoach Sergio Batista, wiens positie aan een zijden draadje hangt. De opvolger van Diego Maradona beleefde in eigen land een zeer teleurstellend toernooi om de Copa América. Uruguay schakelde het gastland uit in de kwartfinale, na een beter genomen strafschoppenreeks.

Argentijnse bond velt maandag oordeel over Batista

Bondsbestuurder German Lerche haalde vrijdag hard uit naar Batista. De Argentijnen konden op eigen bodem de favorietenrol geen moment waarmaken. Lerche betitelde de deelname als een 'complete mislukking'. Daar voegde de bestuurder aan toe dat het functioneren en het eventuele aanblijven maandag ter sprake komt.

Batista, die in 2008 met de Argentijnse ploeg de gouden medaille veroverde op de Olympische Spelen in Beijing, stelde zelf eerder geen moment aan opstappen te denken.

'Ik heb mijn contract pas twee maanden geleden getekend en ik denk niet aan een vertrek', reageerde Batista vlak na de uitschakeling. 'Die gedachte heeft geen moment in mijn hoofd gezeten. De uitschakeling doet pijn, maar we moeten ons project voortzetten. Het belangrijkste is het WK 2014 in Brazilië.'

Maandag wordt duidelijk of Batista daadwerkelijk de kans krijgt zijn traject richting het mondiale eindtoernooi van 2014 te vervolgen. Als het aan zijn voorganger ligt, is dat niet het geval. Maradona deelde een schimpscheut uit door te stellen dat hij wél de eer aan zichzelf had gehouden na een dergelijke vertoning. 'Als ik alleen van Costa Rica had gewonnen, had ik zeker mijn conclusies getrokken.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's