Argentijnse bond spreekt vertrouwen uit in Bauza

Reacties

Edgardo Bauza mag aanblijven als bondscoach van Argentinië. Zijn positie stond onder druk door de wisselvallige prestaties in de WK-kwalificatiereeks, maar bondsvoorzitter Claudio Tapia heeft zijn vertrouwen uitgesproken in de 59-jarige coach.

Argentijnse bond spreekt vertrouwen uit in Bauza

Sinds Bauza in augustus 2016 werd aangesteld als opvolger van de opgestapte Gerardo Martino boekte Argentinië in acht wedstrijden slechts drie zeges in de strijd om een ticket voor het WK in Rusland. Nadat Bolivia de tweevoudig wereldkampioen eind vorige maand op een 2-0 nederlaag had getrakteerd, was er sprake van dat het de bondscoach zijn baan zou kosten.

Donderdag sprak Bauza met de Argentijnse bond (AFA) over de penibele situatie van de nationale ploeg in de WK-kwalificatiereeks. Na afloop liet Tapia weten het contract van de bondscoach te respecteren. 'Hij is de trainer van de nationale ploeg, we moeten met elkaar blijven samenwerken. Bauza is een erg goede coach. Ik kan niet voor anderen spreken, maar ik ben de bondsvoorzitter.'

Het duurt nog even voordat Argentinië wat kan doen aan de penibele situatie in de kwalificatiereeks, waarin het na veertien speelronden vijfde staat (goed voor een play-offticket). Op 31 augustus staat het uitduel met Uruguay op het programma, op 5 september wacht Venezuela. Zoals het nu voorstaat is Lionel Messi ook voor die twee interlands nog geschorst.

Stand WK-kwalificatie Zuid-Amerika
Land Wedstrijden Punten Doelsaldo
1. Brazilië * 14 33 +25
2. Colombia 14 24 +3
3. Uruguay 14 23 +9
4. Chili 14 23 +5
5. Argentinië 14 22 +1
6. Ecuador 14 20 +3
7. Peru 14 18 -1
8. Paraguay 14 18 -8
9. Bolivia 14 10 -20
10. Venezuela 14 6 -17

* = Zeker van WK.

De nummers één t/m vier plaatsen zich rechtstreeks voor het WK 2018 in Rusland. De nummer vijf speelt een intercontinentale play-off.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.