Argentijnen zien liever Bianchi dan Diego als bondscoach

De Argentijnse bond is op zoek naar een nieuwe bondscoach doordat Alfio Basile vorige week opstapte bij de nationale ploeg. Diego Maradona wierp zich al op als kandidaat voor de vacature, maar zijn landgenoten lijken daar niet aan te willen.

Argentijnen zien liever Bianchi dan Diego als bondscoach

data-height="240" data-width="140" data-align="right" data-caption="" src="http://www.vi.nl/upload/82b97aea-631e-406e-b547-64c0ccfd5bb4_image766601133149863178.jpg" /> Dagblad Clarín vroeg via een poll op de eigen website wie de lezers het liefst als nieuwe bondscoach aanstellen. De bezoekers hadden de keuze uit vijf kandidaten: Miguel Angel Russo (momenteel trainer van San Lorenzo), Sergio Batista (Argentinië Onder-21), Diego Simeone (River Plate), Carlos Bianchi (ex-Boca Juniors) én Maradona.

De lezers van Clarín bleken niet zo gecharmeerd van Maradona. Van de 24.026 stemmen kreeg Pluisje er 2.925, goed voor twaalf procent. Daarmee eindigde El Diego als vierde. Overigens had Maradona al laten weten eventueel ook wel als assistent van Batista aan de slag te willen gaan, indien die bondscoach wordt.

Winnaar van de poll was echter Bianchi. De 59-jarige trainer kreeg 48 procent van de stemmen en liet daarmee de vier overige kandidaten ver achter zich. Hij heeft dan ook een indrukwekkend cv. De man die tussen 1970 en 1972 veertien interlands speelde voor Argentinië, won met Vélez Sarsfield en Boca Juniors liefst zeven Argentijnse kampioenschappen, vier keer de Copa Libertadores en driemaal de Wereldbeker.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen