Argentijnen bezorgen tien Duitsers verlies, hoofdrol Messi

Argentinië heeft woensdag in Frankfurt een prestigieuze oefenwedstrijd gewonnen tegen Duitsland (1-3). Lionel Messi eiste maar weer eens een hoofdrol op.

Een echte graadmeter voor de krachtverhoudingen tussen de twee mondiale grootmachten was het duel niet. Al na een halfuur spelen kon doelman Ron-Robert Zieler inrukken na het vloeren van de doorgebroken José Ernesto Sosa. De toegekende strafschop werd vervolgens gemist door Messi.

De rust leek doelpuntloos te worden gehaald, maar in de blessuretijd kwamen de Zuid-Amerikanen alsnog op voorsprong toen Sami Khedira een hoekschop van Ángel Di Maria - nota bene zijn ploeggenoot bij Real Madrid - achter zijn eigen doelman Marc-André ter Stegen werkte: 0-1.

Enkele minuten na rust maakte Messi zijn eerdere misser goed door de score te verdubbelen en een kwartier later tilde Di María de stand met een majestueuze knal van afstand naar 0-3. Kort voor het einde redde Benedikt Höwedes de Duitse eer: 1-3. Foto: VI Images