Argentijnen bezorgen City ruime overwinning in Norwich

Manchester City heeft de achterstand op koploper Manchester United verkleind tot twee punten. De ploeg van manager Roberto Mancini pakte drie punten in het uitduel met Norwich City (1-6).

Namens The Citizens, waar Nigel de Jong weer een basisplaats had, waren vooral de Argentijnen in vorm. Sergio Agüero, Carlos Tévez en Pablo Zabaleta waren de uitblinkers op Carrow Road. In de achttiende minuut opende Tévez de score namens de bezoekers, maar de aanvaller kreeg daarbij hulp van de matig optredende Norwich-doelman John Ruddy.

Negen minuten later maakte Agüero de tweede treffer van de middag op aangeven van landgenoot Tévez. De thuisclub leek de spanning terug te brengen toen Andrew Surman kort na rust de 1-2 maakte, maar niets was minder waar. Man City scoorde nog vier keer.

In de 73ste minuut maakte Tévez uit de rebound na een schout van Yaya Touré de 1-3 en kort daarna rondde Agüero een solo doeltreffend af. De absolute hoofdrol was weggelegd voor Tévez, die de geschorste Mario Balotelli verving en tien minuten voor tijd zijn derde van de wedstrijd maakte. Het slotakkoord was voor Adam Johnson, die in blessuretijd de eindstand bepaalde op 1-6.

Door de overtuigende overwinning heeft Man City nu 77 punten uit 34 wedstrijden. Dat zijn er twee minder dan Man Utd, dat nog een wedstrijd tegoed heeft. Norwich blijft knap tiende staan. Foto: VI Images