Argentijn Crespo bezig aan tweede jeugd bij Parma

Toen Hernán Crespo in januari van dit jaar terugkeerde bij Parma, noemde hij zichzelf een supporter voor het leven van de club. De tifosi waardeerden de emotionele bui van de inmiddels 35-jarige aanvaller, maar rekenden er niet op dat de spits ook daadwerkelijk nog van waarde kon zijn voor hun grote liefde.

Argentijn Crespo bezig aan tweede jeugd bij Parma

Inmiddels denken ze daar anders over en is Crespo opnieuw de publiekslieveling die hij in het verleden ook was. Met twee treffers tegen Udinese bezorgde de Argentijn Parma afgelopen zondag een belangrijke 2-1 zege in de Serie A. De club kruipt langzaam omhoog en heeft inmiddels de degradatiezone achter zich gelaten.

De routinier scoorde dit seizoen in de Serie A al zes keer. Dat is meer dan hij de laatste seizoenen in een hele jaargang produceerde. Vorig seizoen was de Zuid-Amerikaan namens Genoa goed voor vijf goals in zestien competitieduels, voordat hij in de winterstop terugkeerde naar Parma.

Met zijn twee treffers tegen zijn voormalige club Internazionale (5-2 verlies) van vorige week en de twee goals tegen Udinese staat Crespo op het hoogste Italiaanse niveau nu op 150 doelpunten uit 321 wedstrijden.

Daarmee nadert hij op de Italiaanse all-time topscorerslijst de top-twintig. Silvio Piola (spelend tussen 1929 en 1954) is met 274 Serie A-goals nog immer de onbetwiste lijstaanvoerder in dat klassement. Drie spelers die nu nog actief zijn bezetten een positie in de top-twintig: Francesco Totti (194 goals), Alessandro Del Piero (180) en Filippo Inzaghi (155). Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's