Arbitrale dwaling en Auassar leiden bekerdrama NAC in

Reacties

Excelsior heeft zich geschaard bij de laatste acht in het KNVB-bekertoernooi. Maar NAC Breda zal bij zichzelf te rade moeten gaan na het zware verlies op Woudestein (6-0).

Arbitrale dwaling en Auassar leiden bekerdrama NAC in

NAC en Excelsior lopen door de moeizame prestaties in de Eredivisie niet over van zelfvertrouwen. Waar de Rotterdamse formatie een mooie opsteker kreeg met het bekersucces, daar incasseerden de Bredanaars een gevoelige tik.

De beschuldigende vinger ging daarbij ook naar scheidsrechter Dennis Higler. De arbiter volgde na ruim een kwartier het advies van zijn assistent Rens Bluemink, die gedecideerd oordeelde dat de bal na een corner van Excelsior over de lijn was geweest. Maar de televisiebeelden wezen erop dat een andere beslissing op zijn plaats was geweest.

De bal was na de bizarre kopbal van NAC-verdediger Sepp De Roover niet over de doellijn geweest, verre van dat zelfs. Maar alle terechte Brabantse protesten ten spijt, Higler bleef bij zijn beslissing.

En daarmee leek in de achttiende minuut het pleit al beslecht in het nadeel van NAC. Het eigen doelpunt van De Roover was de 2-0 van Excelsior, dat op basis van het spel deze voorsprong wel verdiende. De Kralingers waren duidelijk sterker dan de ongeïnspireerde gasten.

Dat verschil vertaalde zich in de negende minuut al in de openingstreffer van Adil Auassar. De middenvelder ontdeed zich van Kenny van der Weg en passeerde NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar met een fraai schot van afstand.

Auassar was er na ruim een uur ook verantwoordelijk voor dat Excelsior de zege niet meer kon ontgaan. Na een fraaie pass van Ninos Gouriye knalde de middenvelder de bal onberispelijk achter ten Rouwelaar.

NAC kon niets anders dan de handdoek gooien, verslagen door Auassar en een arbitrale dwaling maar het ontkomt niet aan zelfreflectie vanwege een te slappe instelling. Het was tekenend dat alleen Erik Falkenburg tot een kans kwam.

Bij Excelsior was er geen enkele reden voor twijfels. Tom van Weert, Kevin Vermeulen en Ricky Kruys maakten de avond op Woudestein alleen nog mooier; 6-0.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.