Arbitrale blunder frustreert Spurs en helpt Chelsea

Op bezoek bij Chelsea heeft Tottenham Hotspur in de slotfase een nederlaag geleden. The Spurs kwamen nog wel op voorsprong, maar keken machteloos toe hoe een blunder van Heurelho Gomes in de onreglementaire (!) 1-1 resulteerde. Salomon Kalou verzorgde in de 89ste minuut de 2-1 en bracht zo weer enigszins de spanning terug in de titelrace.

Het eerste wapenfeit kwam op naam van Chelsea. Een snoeiharde vrije trap van Didier Drogba eindigde via Gomes op de lat. De wijze waarop Tottenham vervolgens op voorsprong kwam, was van pure schoonheid. Een verwoestende trap van Sandro vloog in de bovenhoek en liet Petr Cech - die de bal met de vingertoppen nog toucheerde - kansloos.

Chelsea kwam nog voor rust langszij door een dwaling van de arbitrage. Het schot van Frank Lampard leek een simpele prooi voor Gomes te worden. De ex-PSV'er liet de bal echter op onverklaarbare wijze tussen zijn benen door glippen, waarna de bal tergend langzaam richting de lijn rolde (Foto). De bal was de doellijn nog niet geheel gepasseerd, toen Gomes het speeltuig van de lijn plukte. Toch kende arbiter André Marriner een doelpunt toe.

De tweede helft was minder vermakelijk dan de eerste. Tottenham leek genoegen te nemen met een gelijkspel waardoor Chelsea moeite had met het defensieve spel van de bezoekers. In de slotfase kreeg de formatie van Van der Vaart, die kort voor het laatste fluitsignaal gewisseld werd, alsnog de deksel op de neus. Kalou rondde op het randje van buitenspel een pass van Drogba simpel af: 2-1.

Door de nederlaag kan Liverpool zondag op gelijke hoogte komen met Tottenham. The Reds moeten dan in eigen huis winnen van Newcastle United. Chelsea nadert koploper Manchester United tot drie punten. De Londenaren hebben wel een duel meer gespeeld. Foto: VI Images