Arbiter vergeet kaarten, Heitinga zorgt voor remise

Er zal in Engeland nog lang worden nagesproken over het competitieduel Everton-Birmingham City dat woensdag in 1-1 eindigde. Niet de gelijkmaker van John Heitinga, niet de puntendeling, maar een stommiteit van arbiter Peter Walton zal onderwerp van menig gesprek zijn. De scheidsrechter vergat namelijk iets essentieels: zijn kaarten.

Arbiter vergeet kaarten, Heitinga zorgt voor remise

Vlak na de schitterende gelijkmaker van Heitinga (foto) – hij nam een afvallende bal na een corner direct op zijn slof en joeg de bal met een flinke curve in het dak van het doel – wilde Walton Birmingham-speler Jordan Mutch trakteren op een gele kaart. Bij die actie kwam de arbiter er echter achter dat zijn kaarten nog in de kleedkamer lagen. Daarop besloot Walton de sanctie aan het adres van Mutch maar uit te beelden.

Na de onderbreking had Walton zijn zaken wel weer op orde en nam hij de kaarten in zijn borstzak mee. Birmingham, dat na ruim een kwartier spelen op voorsprong kwam door een treffer van Jean Beausejour, kon de broodnodige drie punten in de strijd tegen degradatie niet meer veroveren. Everton en de League Cup-winnaar besloten zodoende met 1-1.

Birmingham City verkeert daardoor nog steeds in degradatieproblemen. De ploeg staat maar vier punten los van hekkensluiter Wigan Athletic. Everton is met de negende plaats nog steeds middenmoter. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's