Arbiter Kuipers erkent: 'Een makkelijk gegeven penalty'

Ton Lokhoff leek na een flitsende start op weg te zijn naar een stunt met VVV-Venlo, maar mede door een discutabele penalty kantelde het duel echter in het voordeel van Feyenoord (2-3).

Het keerpunt was de makkelijk gegeven strafschop in de blessuretijd van de eerste helft, toen Guus Joppen zijn tegenstander Lex Immers opzij zette. Voor Lokhoff een doorn in het oog. 'Ik heb de scheidsrechter daar later op gewezen. Hij vond het een elleboog in de rug van Immers en overwoog zelfs om een rode kaart te geven', aldus de teleurgestelde trainer van VVV-Venlo.

Na de tegentreffer kon VVV-Venlo in de tweede helft geen vuist meer maken. 'We hebben in de eerste helft met onze krachten gesmeten. De strafschop en vroeg in de tweede helft de 2-2 zorgden ervoor dat Feyenoord vertrouwen kreeg. Wat ik op basis van de eerste helft heb gezien was goed. De complimenten zijn leuk, maar ik heb liever de punten.'

Scheidsrechter Björn Kuipers kon na afloop niets anders dan toegeven dat de strafschop discutabel was. 'Ik zag in het veld een duw en die heb ik beoordeeld als een strafschop. Maar als ik de beelden terugzie, vind ik het een makkelijk gegeven strafschop. Het is weliswaar een overtreding, maar je moet hier geen penalty voor geven.' Foto: VI Images