Appiah test talenten tegen toppers Van Persie en Robben

Reacties

Kwesi Appiah heeft het oefenduel met Oranje (1-0 zege Nederland) aangegrepen als laatste testcase voor het bekendmaken van zijn definitieve WK-selectie. De bondscoach van Ghana gaf ervaren internationals rust om te zien of zijn ploeg zich ook zonder de steunpilaren staande kon houden tegen een team met wereldtoppers.

Appiah test talenten tegen toppers Van Persie en Robben

'Andere voetballers moeten ook tegen sterspelers als Arjen Robben en Robin van Persie kunnen spelen', zei Appiah na afloop. 'Anders verdien je het ook niet om mee te gaan naar het WK.'

In Rotterdam liet de Ghanese keuzeheer topspelers als Kevin-Prince Boateng (Schalke 04), Sulley Muntari (AC Milan) en Asamoah Gyan (Al-Ain FC) voor de rust bewust op de reservebank. 

'In de tweede helft heb ik wel een paar ervaren spelers ingebracht. Nederland heeft een goede ploeg, daar win je niet zo maar van', aldus Appiah. 'Ik ben blij dat ik het zo gedaan heb en ben er nu wel uit. Zondag maak ik mijn definitieve selectie van 23 man voor het WK bekend.'

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.