APOEL-coach Donis: 'We hebben dezelfde filosofie als Ajax'

Reacties

Als APOEL Nicosia wil stunten in de groepsfase van de Champions League moet de thuishaven uitkomst bieden. Dat stelt trainer Giorgos Donis een dag voor de thuiswedstrijd tegen Ajax.

APOEL-coach Donis: 'We hebben dezelfde filosofie als Ajax'

'We wisten van tevoren dat onze kansen klein zijn, maar als we willen stunten moeten we in ieder geval op Cyprus punten pakken', zegt Donis op de website van de UEFA. 'Na het eerste evenement, de wedstrijd bij Barcelona, staat de volgende uitdaging voor de deur: de eerste thuiswedstrijd.'

'Dit keer treffen we de kampioen van Nederland, een grote club en duidelijk de favoriet voor dinsdag. We kennen de filosofie van Ajax. Dat is namelijk dezelfde als die APOEL Nicosia. Ook wij willen graag aanvallend voetbal spelen. Maar dit duel vraagt meer dan de wedstrijd tegen Barcelona. Toen liepen we achter de feiten aan, morgen zullen we de bal in de ploeg houden', stelt de coach van de Cyprioten.

In navolging van oefenmeester Donis verwacht ook zijn pupil Gustavo Manduca een pittige confrontatie met de ploeg van trainer Frank de Boer. 'Elke wedstrijd is zwaar in de Champions League. Ajax is een grote club, maar we weten hoe we de ploeg moeten bestrijden. Een grote uitdaging, maar de insteek is duidelijk: drie punten', aldus Manduca.

Dinsdagavond neemt Ajax het op Cyprus op tegen APOEL Nicosia. De Amsterdammers pakten een punt in de eerste groepswedstrijd tegen Paris Saint-Germain (1-1), terwijl Nicosia met 1-0 ten onder ging op bezoek bij Barcelona.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.