Antwerp ontslaat omstreden Bico: 'De dictatuur is voorbij'

Reacties

Het is een enorme chaos bij Royal FC Antwerp, de oudste voetbalclub van België. De omstreden sportief manager John Bico is na een maand aan de kant gezet en ook trainers Sadio Demba en Jeffrey Rentmeister, die pas een week in dienst waren, moeten vertrekken bij de club uit de eerste klasse B.

Antwerp ontslaat omstreden Bico: 'De dictatuur is voorbij'

De komst van Bico (foto) in oktober leidde tot veel kritiek bij de supporters van de club. De sportief manager was vorig seizoen als trainer én eigenaar de grote man achter het succes van White Star Brussel, de club met amper supporters en veel schulden die kampioen werd op het tweede niveau. Omdat de licentie na het seizoen werd afgepakt, ging een promotie naar de Jupiler Pro League niet door.

Half oktober dook Bico plots op bij Antwerp, de club aan wiens beleid geen touw vast te knopen is. Trainer Frederik Vanderbiest volgde in de zomer David Gevaert op, maar moest in oktober al wijken vanwege teleurstellende resultaten. Vervolgens werd Gevaert teruggehaald, maar hij stapte vorige week op. Ondertussen was Bico sinds het ontslag van Vanderbiest de eigenlijke trainer bij de club, die de eerste helft van de competitie als derde eindigde met twintig punten.

Handgemeen
Volgens Belgische media was een handgemeen op de training het begin van het einde voor Bico. De manager had een discussie met Stallone Limbombe, de broer van Club Brugge-speler Anthony, die een verleden heeft bij NEC. De middenvelder moest van Bico twintig keer opdrukken, waarna Limbombe lacherig reageerde. De discussie ging na de training verder en uiteindelijk zou Bico Limbombe zelfs een klap hebben gegeven.

Niet alleen bij de supporters heerst opluchting na het vertrek van Bico. Ook verdediger Steve Colpaert is blij. 'Het kon alleen nog slechter gaan', zei hij tegenover het Gazet van Antwerpen. 'De opluchting is groot, ja, in de eerste plaats voor de supporters, maar ook voor enkele jongens in de groep. Hopelijk kunnen we het mentale oplapwerk snel starten. Want oef, de dictatuur is voorbij.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.