Antonia krijgt eerste basisplaats sinds februari

Reacties

Jarchinio Antonia maakt zaterdag in de uitwedstrijd tegen Willem II zijn rentree voor FC Groningen. De 24-jarige buitenspeler stond behoudens twee invalbeurten tegen Excelsior en PSV twee maanden buitenspel door een enkelblessure, maar krijgt in Tilburg weer een basisplaats van trainer Erwin van de Looi.

Antonia krijgt eerste basisplaats sinds februari

Antonia speelde dinsdag al mee met de Groningse beloften en voelt zich nu écht klaar voor een terugkeer. 'Ik ben in de tussentijd twee keer eerder teruggekomen, maar ben nu voor het eerst in twee maanden weer topfit. Tegen Excelsior was het gewoon echt te vroeg en tegen PSV kreeg ik tijdens de invalbeurt een vervelende tik op mijn enkel', zegt hij op de website van zijn werkgever.

Zijn optreden van afgelopen dinsdag sterkt Antonia in het vertrouwen dat hij klaar is voor zijn eerste basisplaats sinds 5 februari. 'Ik kreeg een paar trappen, maar kon het er direct weer uitlopen, dat was een grote vooruitgang ten opzichte van de wedstrijden tegen Excelsior en PSV. Gelukkig krijg ik nu weer de kans en ben ik klaar om te starten.'

Van de Looi kan de rentree van Antonia goed gebruiken, want met Lorenzo Burnet (liesklachten) en Albert Rusnák (spierklachten) ontbreekt de gehele linkerkant. Danny Hoesen en Dino Islamovic zijn eveneens niet fit genoeg, waardoor de negentienjarige Jafar Arias weer eens bij de wedstrijdselectie zit. Tom Hiariej is hersteld van een gebroken arm en kan dinsdag zijn rentree maken bij de beloften.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.