Antonia: 'Kan mezelf wel voor mijn kop slaan'

Jarchinio Antonia had voldoende kansen om zijn FC Groningen te helpen, maar hij hielp ze allemaal om zeep. En dat bezorgde de aanvaller een verschrikkelijk slecht gevoel.

De in de spits geposteerde aanvaller kreeg drie opgelegde mogelijkheden, maar kwam evenzovaak niet tot scoren. 'Ik kan mezelf wel voor mijn kop slaan', baalde Antonia tegenover FOX Sports. 'Ik heb het gevoel dat ik hier minimaal een punt veilig kon stellen voor het team. Ik kreeg een aantal kansen die erin moeten.'

Dat gebeurde niet, waardoor Ajax er met de drie punten (2-0) vandoor ging. 'Ik kan mezelf verwijten dat ik niet drie keer heb gescoord', stak Antonia de hand in eigen boezem. 'Die laatste kans was de grootste. Ik had veel meer tijd en had veel meer rust moeten nemen. Maar ik denk ook dat we verder moeten kijken. We hebben Ajax gewoon zoek gespeeld, zij hebben tot de tachtigste minuut geen kans gehad.'

Complimenten
Net als Antonia voelde ook trainer Erwin van de Looi zich tekortgedaan. 'Complimenten zijn mooi, we hebben ook hartstikke goed gespeeld. Op die tegengoal na hebben we de wedstrijd zelfs gedomineerd. Zuur? Dat is nog zachtjes uitgedrukt, ik baal verschrikkelijk. Het feit dat we de kansen niet afmaken knaagt natuurlijk aan me, want juist daar gaat het om.'

Veel zorgen maakt hij zich ondanks de teleurstelling evenwel niet. 'Als we zó blijven spelen dan zullen de goals absoluut komen. Wanneer we domineren zoals we in de tweede helft hebben gedaan dan kan dat niet anders.'

Van de Looi wilde Antonia ook niets kwalijk nemen. 'Wat we met hem wilden - hem een paar keer in de diepte wegsturen - pakte fantastisch uit. Maar iedereen kan kansen missen. We doen het met z'n allen.'