Antonia haalt gram en bezorgt Go Ahead punt bij Groningen

Jarchinio Antonia heeft ervoor gezorgd dat Go Ahead Eagles een punt overhield aan de uitwedstrijd tegen FC Groningen: 1-1. De aanvaller van de hekkensluiter in de Eredivisie maakte na een half uur de gelijkmaker. Antonia haalde zo zijn gram, want eind augustus vertrok hij nog bij Groningen nadat duidelijk werd dat hij er voor hem weinig speeltijd was weggelegd.

De thuisploeg kwam goed uit de startblokken en kreeg al snel een aantal mogelijkheden. Toch duurde het tot de twintigste minuut voordat er een doelpunt viel voor Groningen, dat de geschorste Bryan Linssen miste.

De treffer van Mimoun Mahi was van grote schoonheid. Simon Tibbling, die aan de rechterkant van het middenveld speelde, stuurde de aanvaller weg met een fraaie steekbal. Mahi twijfelde niet en schoot hard en hoog raak in het dak van het doel: 1-0. Voor de aanvaller van de Trots van het Noorden was het zijn zesde treffer van het seizoen, zijn derde in de laatste vier duels.

De bezoekers, zonder de geschorste aanvoerder Sander Duits, loerden op de counter. Na een half uur kwamen ze uit zo'n tegenstoot op gelijke hoogte. Leon de Kogel stuurde Antonia weg. De aanvaller stormde alleen af op het doel van Sergio Padt. Antonia twijfelde niet en schoot de bal via de lat tegen de touwen: 1-1. De rappe buitenspeler haalde zo zijn gram. De 25-jarige buitenspeler liet eind augustus zijn contract bij FC Groningen ontbinden, omdat hij daar niet meer in de plannen voor kwam. Snel daarna keerde hij terug bij zijn oude club uit Deventer.

Jarchinio Antonia loopt juichend weg nadat hij Go Ahead Eagles op gelijke hoogte heeft gezet in het duel met zijn oude club FC Groningen.

Na een uur was Antonia dicht bij een tweede doelpunt, maar nu kwam Padt wél als winnaar uit de strijd. Verder was het voornamelijk Groningen dat de klok sloeg, maar Go Ahead-doelman Theo Zwarthoed bleef overeind. Acht minuten voor tijd kon de lichtgeblesseerde Antonia niet verder en werd hij naar de kant gehaald.

Groningen kon voor de vierde keer op rij een thuiszege boeken, maar slaagde daar dus niet in. Zo sloot de ploeg een wisselvallige eerste helft van de competitie in stijl af. De equipe van trainer Ernest Faber pakte in de eerste vijf wedstrijden maar twee punten. Daarna werden wel vijf zeges geboekt, maar meer dan een tiende plek zit er voorlopig niet in voor Faber en zijn mannen. In de eerste zeventien wedstrijden behaalde Groningen twintig punten.

Go Ahead had de vier voorgaande wedstrijden nog verloren. De laatste zege dateerde van 6 november, toen winterkampioen Feyenoord met 1-0 werd verslagen. Ondanks het punt gaat de ploeg van trainer Hans de Koning de winterstop in als hekkensluiter. Go Ahead heeft na zeventien duels twaalf punten.