Antonia doet oude werkgever de das om

Reacties

FC Groningen heeft zich sterk herpakt op bezoek bij Go Ahead Eagles. De ploeg van trainer Erwin van de Looi begon zwak aan de wedstrijd, maar wist dankzij uitblinker Jarchinio Antonia alsnog een 2-0 achterstand om te buigen: 2-3

Antonia doet oude werkgever de das om

Twee zeer fraaie treffers van de thuisploeg leken de formatie van trainer Erwin van de Looi al snel fataal te worden. Na ruim een kwartier opende Alex Schalk de score in de Adelaarshorst.

Doelman Sergio Padt, voormalig doelman van Go Ahead Eagles, stompte de hoekschop van Jop van der Linden weg, maar had even later geen antwoord op de hakbal van Schalk. De nieuweling in de ploeg van trainer Foeke Booy veranderde de richting van het schot van Deniz Türüç: 1-0.

Vlak na de rust was het opnieuw raak, dit keer via een andere debutant. Lesly de Sa zette een actie in aan de rechterkant, kwam naar binnen via een een fraaie kapbeweging en werkte vervolgens op sublieme wijze af in de verre hoek: 2-0. Een eenvoudige zege leek het logische vervolg. Zover lieten de bezoekers het echter niet komen. Binnen een kwartier waren de rollen alweer omgedraaid.

Na de snelle aansluitingstreffer van Tjaronn Chery op aangeven van Jarchinio Antonia, vorig seizoen nog actief in Deventer, zette Groniningen aan voor een slotoffensief. Dat resulteerde een kwartier later al tot de gelijkmaker. Op aangeven van opnieuw Antonia kopte invaller Michael de Leeuw van dichtbij binnen: 2-2.

Waar de thuisploeg leek af te stevenen op een zeker lijkende overwinning, was het in de laatste fase van de wedstrijd vooral billenknijpen voor Go Ahead Eagles. Danny Hoesen was vlak voor tijd dichtbij. Even later was het wel raak. Dit keer haalde uitblinker Antonia zelf de trekker over. Zijn treffer deed de club waar hij vorig seizoen nog clubtopscorer was uiteindelijk de das om.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.