Antalyaspor stunt: Nuri Sahin naast aanvoerder nu ook hoofdtrainer

Reacties

Antalyaspor heeft een nieuwe trainer, en dat is een opmerkelijke naam. Nuri Sahin was al speler en aanvoerder van de club, maar is nu ook de hoofdcoach. Het is zijn eerste baan als trainer. Overigens kan Sahin nog besluiten om te stoppen als speler, zo meldt de club.

Antalyaspor stunt: Nuri Sahin naast aanvoerder nu ook hoofdtrainer
© Pro Shots

De nu 33-jarige middenvelder gold in het verleden als toptalent, maar wist zijn enorme belofte nooit helemaal in te lossen. Via Borussia Dortmund en Feyenoord (huur) belandde hij in 2011 bij Real Madrid, maar daar brak hij nooit door. Hij werd verhuurd aan Liverpool en Dortmund, keerde definitief terug bij BVB, om in 2018 vervolgens naar Werder Bremen te trekken. In de zomer van 2020 trok hij uiteindelijk naar Antalyaspor, waar hij nu ook nog altijd speelt.

De club (waar sinds dit seizoen ook Sherel Floranus speelt) eindigde vorig seizoen als zestiende en voorkwam degradatie daarmee op het nippertje. Momenteel staat Antalyaspor veertiende in de Süper Lig. Het bestuur greep maandag daarom in: trainer Ersun Yanal werd kort na de 1-2 thuisnederlaag tegen Adana Demirspor op straat gezet. En nu heeft Antalyaspor dus een opvolger gevonden.

Dat is verrassend genoeg Sahin. 'Hij is nu onze man', zo stelt voorzitter Aziz Cetin tegenover Haber Global. 'We zijn een contract voor vijf jaar overeengekomen.' De onervaren coach stond dit seizoen tijdens alle acht competitieduels in de basis. Het is de bedoeling dat Sahin ook speler blijft, aldus Cetin, die evenwel stelt dat het een keuze van de routinier zelf is.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.