Anorthosis stunt met zege en deelt koppositie met Inter

Internazionale en Anorthosis Famagusta zijn de koplopers in Groep B. De Italianen bleven tegen Werder steken op een gelijkspel, terwijl de Cyprioten stuntten door Panathinaikos te kloppen.

Internazionale-Werder Bremen 1-1
Inter was lange tijd beter in Milaan, maar verzuimde de drie punten te pakken. De thuisploeg was in de dertiende minuut op voorsprong gekomen via Maicon. De Braziliaan pikte de bal op terwijl ploeggenoot Adriano een vrije trap claimde en scheidsrechter Lubos Michel de voordeelregel toekende. Met een fraaie stift klopte Maicon doelman Tim Wiese.

Maar Inter slaagde er niet in de voorsprong uit te breiden, ook al speelde Werder lange tijd niet best. Gaandeweg de tweede helft kwamen de Duitsers terug in de wedstrijd, met een gelijkmaker van Claudio Pizarro als beloning. Mesut Özil zette voor en bij de tweede paal tikte de Peruaan de bal binnen.

Beide ploegen kregen nog de kans op de winnende treffer, maar Maicon raakte de paal en Diego schoot in het zijnet. Anorthosis Famagusta-Panathianaikos 3-1
Anorthosis verraste opnieuw. De Cyprioten hadden voor eigen publiek een droomstart. Na vijftien minuten stond er en 2-0 voorsprong op het scorebord. Na elf minuten kopte Josu Sarriegi Zumarraga in eigen doel na een verre inworp van Konstantinou. En vier minuten later was het Sinisa Dobrasinovic die raak kopte na een voorzet van Savio.

Met een domme handsbal gaf Jeffrey Leiwakabessy Panathinaikos de gelegenheid de 2-1 te maken vanaf de strafschopstip. Dimitris Salpingidis verzilverde die buitenkans. Maar in de 64ste minuut sloeg Anorthosis opnieuw toe. Na een hoekschop kopte Hawar Taher raak: 3-1.

Inter en Anorthosis hebben beide vier punten, Werder volgt met twee punten en het Panathinaikos van trainer Henk ten Cate zijn puntloos.