Anita wacht bij Newcastle United concurrentie Debuchy

Newcastle United heeft zich versterkt met de Franse verdediger Mathieu Debuchy. De rechtsback komt voor naar verluidt zes miljoen euro over van Lille. Afgelopen zomer deden The Magpies al een poging om de Fransman naar St. James' Park te halen, maar toen mislukte de overgang.

Anita wacht bij Newcastle United concurrentie Debuchy

Debuchy (27) heeft een contract tot 2018 getekend. De voorgaande tien jaar kwam de twaalfvoudig international van Frankrijk uit voor Lille. De komst van de verdediger naar Noord-Engeland betekent extra concurrentie voor voormalig Ajacied Vurnon Anita.

De verdedigende middenvelder, momenteel geblesseerd, speelt af en toe als rechtsback in het team van Alan Pardew, maar die positie lijkt met de komst van Debuchy verleden tijd. Ook verdediger Danny Simpson kampt met een blessure, waardoor een defensieve impuls broodnodig was.

Newcastle staat momenteel op de teleurstellende vijftiende positie van de Premier League. De afgelopen drie wedstrijden gingen verloren en de Nederlandse doelman Tim Krul moest liefst dertien keer een doelpunt toestaan.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's