Anita herenigd met Blind: 'Hij is me niet vergeten'

Reacties

Zijn laatste interland speelde hij alweer in oktober 2010, maar nu is Vurnon Anita weer terug bij het Nederlands elftal. Daar treft hij met bondscoach Danny Blind een goede bekende.

Anita herenigd met Blind: 'Hij is me niet vergeten'

De verdedigende middenvelder debuteerde in aanloop naar het WK 2010 in een oefenduel met Mexico, waarna hij later dat jaar ook mocht opdraven in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Finland en een oefenduel met Oekraïne. Sindsdien kwam Anita geen minuut meer in actie. Het vervult hem met trots dat hij zich maandag eindelijk weer eens mocht melden in Noordwijk.

'Ik vind het fantastisch. Nee, ik heb me eigenlijk nooit afgevraagd waarom ik er steeds niet bij was', spreekt hij tegenover het ANP. 'Maar misschien ben ik nu wel goed bezig.' Bij Newcastle United begon Anita tot nu toe in alle vier de competitiewedstrijden in de basis, twee keer daarvan - tegen Manchester United en Swansea City - speelde hij ook daadwerkelijk de volledige negentig minuten.

Bij Oranje treft Anita deze week de nieuwe bondscoach Danny Blind. Uitgerekend hij liet Anita in 2006 als zestienjarig ventje debuteren in het eerste van Ajax. 'Dat is alweer even geleden, maar hij is me in ieder geval niet vergeten.' Op papier is Anita de enige verdedigende middenvelder in de selectie voor de cruciale EK-kwalificatieduels met IJsland en Turkije, al kan bijvoorbeeld ook Daley Blind daar spelen. 'Dus ik reken niet zomaar op speeltijd', besluit Anita.

Vraagtekens
Ook Gregory van der Wiel zit 'gewoon' bij Oranje, hoewel hij bij zijn club Paris Saint-Germain momenteel niet speelt. De rechtsback snapt de ophef over zijn selectie niet. 'Apart dat er vraagtekens worden geplaatst bij het feit dat ik geselecteerd ben, omdat ik een paar wedstrijdjes niet heb gespeeld. Hoezo, kan ik dan opeens niet meer voetballen of ben ik opeens niet meer goed genoeg voor Oranje omdat ik eventjes niet speel? Ik vind de regel dat je niet speelt bij Oranje als je bij je club niet speelt, eigenlijk nergens op slaan. Je moet meer kijken naar kwaliteit, naar wat het elftal nodig heeft.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.