Angstig Anderlecht krijgt negental van Standard niet klein

Anderlecht heeft het gat met koploper Standard Luik in een onderling duel niet kunnen verkleinen (1-1). De Brusselse ploeg van trainer John van den Brom overtuigde geen moment, hoewel Standard het duel met negen man beëindigde.

Angstig Anderlecht krijgt negental van Standard niet klein

Van den Brom had voor het treffen met de lijstaanvoerder zowel Bram Nuytinck als Demy de Zeeuw gepasseerd. Vooral het ontbreken van Nuytinck is opmerkelijk, want in tegenstelling tot De Zeeuw was hij de afgelopen weken steevast basisspeler in Brussel.

Anderlecht, dat van zijn laatste tien duels er slechts vier won, begon met een geweldige opsteker aan de wedstrijd. Middenvelder Sacha Kljestan opende al in de eerste speelminuut de score voor de club van Van den Brom, die in de aanloop naar de wedstrijd te horen kreeg dat zijn sterspeler Matias Suárez vanwege een zware knieblessure dit seizoen niet meer in actie kan komen.

Standard kwam tien minuten voor rust op gelijke hoogte, via Ezekiel die raak kopte na een voorzet van Geoffrey Mujangi Bia. Kort na rust schoot Standard zichzelf in de voet, want Daniel Opare kreeg rood (twee keer geel) na een totaal onnodige charge op het middenveld. Even daarvoor was Guillaume Gillet uitgevallen bij Anderlecht met een gapende beenwond.

Ondanks het numerieke overwicht en  het thuisvoordeel wist Anderlecht daarna geen moment te domineren, waardoor Standard eenvoudig op de been bleef. In de slotminuten kwam Standard, waar Ronnie Stam was ingevallen, zelfs met negen man te staan want William Vainqueur kreeg een directe rode kaart na een grove tackle.

Pas daarna durfde Anderlecht zich vol op de aanval te storten, maar er resteerde te weinig tijd voor een winnende treffer. Standard is daardoor de morele winnaar en blijft met 29 punten uit twaalf duels koploper. Anderlecht staat vijfde met 22 punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen