Andersen: 'Overweldigend; mijn hart ging flink tekeer'

Lukas Andersen (18) kon na afloop van het duel Ajax-FC Groningen nog maar nauwelijks beseffen dat hij zijn debuut bij de Amsterdammers had gemaakt. Derk Boerrigter en Lasse Schöne zijn tevreden met de 2-0 zege.

'Dit was een grote droom', vertelde de Deen op de Ajax-website. 'Het ging best goed. Dit was een perfecte avond. Ik ben blij met mijn eerste minuten bij Ajax, al had een doelpunt het nog wat mooier gemaakt', refereerde de talentvolle aanvaller aan zijn inzet die tegen de paal belandde.

'Het was overweldigend; invallen voor zo veel publiek', vervolgde Andersen. 'Mijn hart ging enorm tekeer. De eerste vijf minuten was ik redelijk nerveus. Maar ik ben wel tevreden.'

Ook Schöne was blij met de invalbeurt van Andersen. 'Fantastisch voor zo'n jongen. Ik liep bij zijn kans al tien meter met mijn armen omhoog. Jammer dat hij niet scoorde. Dat hebben we nog wel even tegen hem gezegd: schiet je die bal er de volgende keer wel in?', grapte de maker van de 2-0 (uit een strafschop).

'Niet de allerbeste wedstrijd, maar wel een degelijke overwinning', zo typeerde Schöne de wedstrijd van zaterdag. 'Een doelpunt is natuurlijk altijd lekker. Ik nam de tweede strafschop omdat ik als tweede op het lijstje sta. Heel simpel eigenlijk, je schuift dan gewoon door. Maar als Siem ook de tweede had willen nemen, dan had dat gekund', verhaalde de Deen over de gemiste strafschop van De Jong.

BoerrigterBoerrigter was de maker van het openingsdoelpunt. Hij lijkt zijn oude vorm weer enigszins terug te vinden. 'Het gaat inderdaad steeds lekkerder. Mijn acties en schoten lukken weer. Ik ben weer gevaarlijk. Dat geeft een goed gevoel. En dat aan de rechterkant. Op die kant bevalt het goed, laat mij daar maar staan', besluit de aanvaller.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.