Andersen deelt volgende tik uit aan Twentse patiënt

Reacties

Willem II heeft FC Twente verder in de problemen gebracht en met de belangrijke zege in Enschede (1-3) zichzelf wat meer lucht verschaft in de strijd om lijfsbehoud.

Andersen deelt volgende tik uit aan Twentse patiënt

Een overwinning had wat licht moeten brengen in de duistere tijden in Enschede. Na het uitlekken van de Doyen-documenten kwamen zelfs de zwartste scenario's tevoorschijn; met het intrekken van de licentie als een van de opties. FC Twente onderzoekt nog of de gelekte stukken echt zijn, maar beseft dat puntenaftrek ook tot de mogelijke sancties behoort.

Dat zou een hard gelag zijn voor de Tukkers die sportief toch al weinig te vieren hebben gehad dit seizoen. Ook zaterdag tegen Willem II ging het mis voor FC Twente. Al in de eerste helft had Lucas Andersen de wedstrijd in Tilburgs voordeel beslecht.

De Ajax-huurling had daarbij geen klagen over de hulp van FC Twente. Na een kwartier bracht hij doelman Joël Drommel in verlegenheid door in plaats van een voorzet de bal op doel te schieten. Bij de 0-2 van de Deen zag het publiek de Enschedese goalie helemaal mistasten bij een indraaiende vrije trap. Op slag van rust kon Andersen voor een hattrick tekenen na wel heel eenvoudig verdediger Peet Bijen te hebben gepasseerd.

Jari Oosterwijk tekent namens FC Twente voor de 1-2
Jari Oosterwijk tekent namens FC Twente voor de 1-2

De aansluitingstreffer van Jari Oosterwijk in de 37ste minuut was niet meer dan een korte opleving geweest voor FC Twente. De ingrepen van trainer René Hake hadden niet het gewenste effect voor zijn ploeg. Felipe Gutiérrez was na het debacle tegen Feyenoord gedegradeerd tot bankzitter, terwijl direct na de Twentse goal aangever Chinedu Ede naar de kant werd gehaald.

Maar ook na rust bleek de Enschedese formatie aanvallend onmachtig en defensief wankel. Alle enthousiaste pogingen van de Tukkers om nog wat zicht te krijgen op een positief resultaat bleven vruchteloos, waar Willem II verzuimde te profiteren van de geboden ruimtes en zo de genadeklap uit te delen.

Door het resultaat in Enschede wipt Willem II over FC Twente heen en staat de Tilburgse formatie na de tweede zege van het seizoen op de vijftiende plaats in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.