Anderlecht wint Super Cup na overwinning op AA Gent

Anderlecht heeft zijn eerste trofee van het seizoen binnen. De landskampioen van België won de Super Cup, door in de finale bekerwinnaar AA Gent met enig fortuin te verslaan (1-0).

In het Constant Vanden Stock-stadion begon de thuisclub uiterst sterk aan de wedstrijd. Binnen anderhalve minuut had Thomas Chatelle twee uitstekende kansen op de 1-0. Na dertig seconden spelen schoot hij op de lat en een minuut later schampte hij de bal na goed terugleggen van Mbark Boussoufa. AA Gent nam na de slechte start echter het initiatief over van Anderlecht.

Elimane Coulibaly, Christophe Lepoint en Bernd Thijs kregen uitstekende mogelijkheden op de openingstreffer, maar na een half uur opende Cheikhou Kouyaté de score aan de andere kant. Na een hoekschop van AA Gent overbrugde de middenvelder razendsnel tachtig meter en werkte een listige steekpass van Lucas Biglia beheerst af alleen voor doelman Bojan Jorgacevic.

Na rust kreeg Anderlecht in de tegenaanval nog een paar goede kansen op de 2-0, maar AA Gent was dichter bij een doelpunt. Vooral Yassine El Ghanassy en Coulibaly mochten het zich aanrekenen dat hij bij de 1-0 bleef van Kouyaté. De aanvallers van De Buffalo's wisten voormalig NAC Breda-doelman Davy Schollen niet te passeren, waardoor Anderlecht de Super Cup won.