Anderlecht wint lastig uitduel mede dankzij eigen goal

RSC Anderlecht heeft woensdagavond op bezoek bij KV Kortrijk een knappe 2-0 overwinning geboekt. De Belgische koploper trok in het Gulpensporenstadion mede dankzij een ongelukkige eigen goal van Rami Gershon aan het langste eind.

Anderlecht wint lastig uitduel mede dankzij eigen goal

Kortrijk presteert dit seizoen uitstekend in eigen huis. Liefst acht van de negen thuisduels werden door De Kerels in een overwinning omgezet. De koploper leek in de beginfase niet onder de indruk. Al na een kwartier spelen tekende Guillaume Gillet voor de openingstreffer. Hij kopte raak op aangeven van Mbark Boussoufa (foto).

Direct na het openingsdoelpunt ging Anderlecht op zoek naar een tweede treffer, maar een grotere achterstand bleef de gastheren aanvankelijk bespaard. Na de onderbreking was uitblinker Boussoufa dicht bij een doelpunt, maar besliste Gershon het duel. De Israëliër wilde een bal terugkoppen op Kortrijk-goalie Glenn Verbauwhede maar had niet gezien dat zijn collega zijn doel reeds had verlaten. De kopbal van Gershon hobbelde derhalve over zijn eigen doellijn.

In de slotfase kon de thuisploeg de stand geen ander aangezicht meer geven, waardoor Kortrijk blijft steken op een plek in de middenmoot. Anderlecht vergrootte de voorsprong op concurrent Racing Genk tot zeven punten. Genk heeft nog wel twee duels tegoed. De nummer twee van België gaat donderdag op bezoek bij Lokeren. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's