Anderlecht wervelt en RC Genk mazzelt

Met nog drie duels op het programma behield Anderlecht een voorsprong van twee punten op RC Genk.

SV Roeselare-Anderlecht 0-5
Anderlecht had een onverwacht makkelijke avond in Roeselare, dat doorgaans lastig te kloppen is op eigen veld. Dat was zondag niet het geval. Anderlecht, dat doorgaans saai en zakelijk spel wordt verweten, wervelde zelfs. Jonathan Legear opende de score al na twee minuten met een schot in de korte hoek. Hij zorgde met een lob ook voor de 0-3 nadat Ahmed Hassan 0-2 had gemaakt. Nicolás Frutos benutte nog voor rust een strafschop voor de 0-4. Dieumerci Mbokani maakte vlak voor tijd de vijf vol.

RC Genk-Excelsior Moeskroen 3-2
Genk verspeelde bijna de titel in Moeskroen. Tot vijf minuten voor het einde dreigden de bezoekers met de drie punten aan de haal te gaan nadat invaller Demba Ba na rust voor 1-1 en 1-2 had gezorgd. Genk stevende af op een nederlaag, maar kreeg hulp van scheidsrechter Jean-Baptist Bultynck. De arbiter gaf in de 86ste minuut een makkelijke strafschop en Hans Cornelis benutte de penalty. En in blessuretijd was het invaller Gonzague Vandooren die de bal in de kluts voor zijn voeten kreeg en scoorde: 3-2.