Anderlecht verslaat Timisoara en bereikt knock-outfase

Door een thuiszege op FC Timisoara heeft Anderlecht zich als eerste ploeg in Groep A van de Europa League geplaatst voor de volgende ronde. Mbark Boussoufa was een van de doelpuntenmakers.

Net als in Amsterdam beperkte Timisoara zich in het uitduel met Anderlecht tot verdedigen. Ook de club uit Brussel had moeite de muur te doorbreken, maar door een overtreding van Florin Maxim in de 29ste minuut kreeg de thuisploeg een strafschop. Matías Suárez faalde niet en zorgde voor de 1-0.

In het restant van de eerste helft bleef Anderlecht de bovenliggende partij, maar de score werd niet verder uitgebouwd. Kort na rust kregen de Belgen een fikse tegenvaller te verwerken toen Winston Parks volledig vrijstaand de gelijkmaker kon binnenkoppen. Anderlecht schrok van de treffer en had moeite zich te herpakken.

In de 69ste minuut zette Mbark Boussoufa de thuisclub echter opnieuw op voorsprong. De voormalig Ajacied kopte een voorzet van invaller Jonathan Legaer tegen de touwen. Na de 2-1 nam Timisoara het initiatief weer over en Anderlecht kwam een paar keer goed weg bij de Roemeense aanvalsgolven.

In de vijfde minuut van de blessuretijd besliste Legaer de wedstrijd. Uit een afgeslagen hoekschop van Timisoara bekroonde de middenvelder een rush van zeventig meter door de bal knap over de uitkomende Costel Pantilimon te stiften. De eveneens ingevallen Nicolás Frutos kreeg nog een grote kans op de 4-1, maar de Argentijn schoot net naast.

Door de overwinning plaatst Anderlecht zich voor de knock-outfase van de Europa League. De ploeg heeft net als Ajax na vier wedstrijden acht punten en is niet meer te achterhalen door Timisoara en Dinamo Zagreb. Alleen als de Kroaten hun puntenstraf met succes aanvechten, kan Anderlecht de volgende ronde nog mislopen.