Anderlecht verslaat KV Mechelen met overtuiging

Anderlecht heeft zijn tweede wedstrijd van het seizoen wel in een overwinning kunnen omzetten. De ploeg, nog zonder aanwinst Milan Jovanovic, won volledig terecht van KV Mechelen met 3-1.

De Paars-Witten speelden een uitstekende wedstrijd en hadden in de Braziliaan Canesin Matos de uitblinker. De middenvelder stond aan de basis van praktisch elke aanval van Anderlecht en dat waren er veel. Na een half uur was een fout in het strafschopgebied van KV Mechelen op Canesinn Matos de opmaat voor de eerste treffer. Sacha Kljestan benutte de gegeven strafschop.

Tegen de verhouding in kwam KV Mechelen kort na rust op gelijke hoogte. Na een goede aanval schoot David Destorme vanuit een lastige hoek raak. Kort daarop had Anderlecht echter alweer de schade hersteld. Dit gebeurde met een doeltreffende afstandspegel van Matías Suárez. Romelu Lukaku bracht tien minuten voor tijd Anderlecht op 3-1 en in veilige haven. Foto: VI Images