Anderlecht verlost Bart Goor van Feyenoord

Bart Goor speelt de komende drie jaar bij Anderlecht. De club uit Brussel bleek na lang onderhandelen bereid de door Feyenoord gevraagde transfersom te betalen. Goor koerste sinds het afketsen van de komst van Timmy Simons openlijk af op een breuk met de Rotterdammers, met veel sneren over en weer.

Anderlecht verlost Bart Goor van Feyenoord

De 32-jarige linkermiddenvelder kende een behoorlijk eerste seizoen bij Feyenoord. Goor scoorde als aanvoerder zeven keer en was met Salomon Kalou en Dirk Kuijt de beste en meest constante Feyenoorder. Toch bleek de Belgische international teleurgesteld over de daadkracht van het bestuur van Feyenoord, dat er maar niet in slaagde echte versterkingen te halen.

Toen Feyenoord ook naast Simons greep, ontstond er een vrijwel constant gemopper. Goor liet via de pers weten geen toekomst te zien bij de Rotterdammers en namens Feyenoord kreeg de verongelijkte Belg steeds te horen dat hij gewoon nog een contract had en zich als professional moest gedragen.

Uiteindelijk verloste Anderlecht Goor van zijn werkgever. Na zijn actieve carrière treedt hij toe tot de technische staf van de club uit Brussel. Goor sluit zich zaterdagmiddag al aan bij paarswit, dat op trainingskamp gaat in Ermelo.

Tegelijkertijd met de transfer van Goor bereikten Anderlecht en Feyenoord ook een akkoord over Timothy Derijck, die naar Rotterdam verhuist.

Bekijk hier al onze video's