Anderlecht stalt beloftes bij Roda JC

Roda JC kan Roland Lamah en Cheik Tiote morgen in Kerkrade verwachten. Het definitief inlijven van de twee Anderlecht-beloftes was een brug te ver. 'Dit is gezien onze middelen een prima oplossing.'

Anderlecht stalt beloftes bij Roda JC

Roda JC verwacht vrijdag de dubbele transfer af te ronden. 'Met Anderlecht is alles beklonken', zegt directeur Huub Narinx tegen VI.nl. De Limburgse club moet nog wachten totdat Jan Polak heeft getekend in Brussel. Dat gaat waarschijnlijk donderdag gebeuren.

Het akkoord met Anderlecht behelst een huurperiode van Lamah (19) en Tiote (21) van één seizoen zonder een optie tot koop. 'We hadden ze liever definitief overgenomen, maar we hebben die financiële ruimte niet. Anders hadden we ridicule bedragen moeten neerleggen. Dit is gezien onze middelen een prima oplossing.' 'Lamah en Tiote heten twee van de grootste talenten van België te zijn. Beiden hebben al gespeeld in de hoofdmacht en staan op het punt door te breken', aldus Narinx. Linkspoot Lamah kan zowel op het middenveld als in de voorhoede uit de voeten. Tiote is een controlerende middenvelder. 'Er waren meer clubs geïnteresseerd, maar Anderlecht heeft gekozen voor Roda JC omdat we er om bekend staan dat we spelers beter kunnen maken. Bovendien hebben we bewezen dat Belgische spelers goed bij ons aarden.' De Limburgse club dankt die reputatie onder meer aan de ontwikkeling van Tom Soetaers, die met zijn spel in Kerkrade een transfer naar Ajax verdiende. Het aantrekken van Lamah en Tiote staat los van een andere wens van trainer Raymond Atteveld. Narinx benadrukt nog steeds op zoek te zijn naar een nieuwe spits. RKC'er Tim Janssen geldt daarbij als een belangrijke kandidaat.

Bekijk hier al onze video's