Anderlecht speelt ondanks terreurdreiging in Brussel

Reacties

Het competitieduel tussen Anderlecht en OH Leuven gaat ondanks de aanhoudende terreurdreiging in Brussel gewoon door. Dat besloot Eric Tomas, burgemeester van Anderlecht, vrijdagochtend. Het Constant Vanden Stock stadion is open voor zowel uit- als thuissupporters.

Anderlecht speelt ondanks terreurdreiging in Brussel

Eerder deze week besloten de veiligheidsverantwoordelijken van de Pro League in overleg met de lokale instanties al dat de andere zeven competitieduels doorgang zouden vinden. Enkel over het duel van Les Mauves bestond nog twijfel. 'Ik ben erg gelukkig dat we voor ons publiek mogen spelen', reageerde voorzitter Roger Vanden Stock op de clubsite.

'We moeten ons leven weer oppikken. Dit is, na het uitstekende resultaat van donderdag, de tweede opsteker deze week.' Daarmee doelde de bestuurder op de 2-0 overwinning van Anderlecht in het Europa League-duel met AS Monaco. Door de zege in Frankrijk houden de Belgen zicht op deelname aan de knock-outfase.

Die twee opstekers volgden voor Anderlecht op een afgelasting in het afgelopen weekend. Vorig weekend werden namelijk twee duels afgeblazen vanwege de veiligheidsmaatregelen: Mouscron-Péruwelz - Charleroi en SC Lokeren - Anderlecht. Daardoor hebben de paars-witten voorafgaande aan de zeventiende speelronde een achterstand van vier punten op koploper AA Gent, dat een wedstrijd meer heeft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.