Anderlecht sluit 2012 af met tiende overwinning op rij

In tegenstelling tot Mario Been en Foeke Booy heeft John van den Brom het jaar 2012 positief afgesloten. Zijn Anderlecht liet Lierse SK donderdag in Brussel kansloos (4-1).

De tiende zege op rij kon Anderlecht na de eerste helft al nauwelijks meer ontgaan. Zonder al te veel moeite stond er na 38 minuten een 2-0 voorsprong op het scorebord na treffers van Dieumerci Mbokani en Milan Jovanovic.

Na de 3-0 van Tom De Sutter kort na rust kon Lierse SK na een uur weer enige hoop koesteren toen Rachid Bourabia profiteerde van een slippertje van Bram Nuytinck (3-1). Maar de zege van Anderlecht kwam niet in gevaar en werd nog mooier in de laatste minuut door de goal van Ronald Alejandro Vargas.

Anderlecht gaat door de overwinning onbedreigd aan kop in België, waar Mario Been ondanks de 1-1 van woensdag tegen Waasland-Beveren nog afkoerst op een plaats in de play-offs om de titel. Booy is met Cercle Brugge door de 3-0 nederlaag bij SC Lokeren hekkensluiter.

Overige uitslagStandard Luik - Beerschot AC 3-0

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.