Anderlecht pakt eerste prijs ondanks slechte voortekenen

Reacties

Anderlecht, met Bram Nuytinck negentig minuten binnen de lijnen, heeft de Belgische Super Cup gewonnen. De landskampioen klopte bekerwinnaar Lokeren: 2-1.

Anderlecht pakt eerste prijs ondanks slechte voortekenen

Anderlecht was door een aantal blessures en vertrokken spelers danig verzwakt. Trainer Besnik Hasi had er vooraf dan ook weinig vertrouwen in, zo meldde hij. 'Ik ben ongerust, we zijn er niet klaar voor.' Zo zag de Albaniër Massimo Bruno, Cheikhou Kouyaté en Guillaume Gillet vertrekken bij de landskampioen, terwijl spitsen Aleksandar Mitrovic en Matías Suarez nog geen hele wedstrijd konden spelen.

Fit of niet, basisspeler Mitrovic slaagde er binnen een halfuur in de score te openen. De nog iets te zware Serviër, die in aanloop naar de wedstrijd stoer verklaarde er dit seizoen honderd te gaan maken, kon op aangeven van Frank Acheampong (na een fraaie steekpass van Gohi Bi Zoro Cyriac) simpel binnentikken. Het was feitelijk de eerste échte kans van de wedstrijd, die er dus meteen in ging: 1-0. De spits leek na zijn openingsgoal overigens te verwijzen naar zijn overgewicht (zie foto).

Na rust verving Suarez - die bijna een jaar lang blessureleed kende - de doelpuntenmaker, maar het was Lokeren dat de beste kans op een doelpunt kreeg. Een voorzet vanaf links van Arthur Oyama vloog pardoes op de paal, Anderlecht-doelman Thomas Kaminski opgelucht achterlatend. Uiteindelijk werd het alsnog 1-1: Hamdi Harbaoui kopte de bal bij de tweede paal knap binnen. Het venijn zat 'm echter in de staart van het duel.

Omhaal
Nadat Suarez het met een fraaie omhaal had geprobeerd en Nathan Kabasele (die vorig jaar nog werd verhuurd aan De Graafschap) binnen de lijnen was gekomen, miste Nuytinck vlak voor tijd namelijk tweemaal een grote kans op de winnende. Aan de andere kant had ook Hans Vanaken nog een mogelijkheid, net als wederom Suarez, maar het leek 1-1 te blijven.

In de extra tijd was het echter Anderlecht-invaller Andy Najar die de bal met de punt van de schoen keihard voor het doel bracht, waarna verdediger Denis Odoi in zijn eigen doel schoot: 2-1. Verdediger Gregory Mertens probeerde het namens Lokeren nog met een kopbal, maar omdat die er niet in ging was het Paars-Wit dat er met de eerste prijs van het seizoen vandoor ging.

{"title":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","titleMobile":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","odd":"100.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:897b0283-8797-432c-9631-8a6f68fce3a8","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+).","textMobile":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.