Anderlecht pakt 30ste landstitel bij aartsrivaal Brugge

Anderlecht heeft zich door een 0-1 overwinning bij aartsrivaal Club Brugge gekroond tot kampioen van België. Het is de dertigste titel in de clubhistorie.

Anderlecht pakt 30ste landstitel bij aartsrivaal Brugge

Jelle van Damme was de gevierde man bij de Paarswitten. De voormalig-Ajacied tekende na een halfuur spelen voor de openingstreffer. Van Damme was het eindstation van een perfect uitgevoerde tegenaanval via Mbark Boussoufa en Matías Suárez.

Kort voor tijd, Van Damme had een veld na een applauswissel verlaten, leken de gasten de wedstrijd in het slot te gooien. Na een prachtige actie van de Artgentijn Biglia schoof Suárez geheel vrijstaand de bal onder Brugge-doelman Stijnen door.

Toch werd het nog even spannend in het Jan Breydelstadion. In de derde minuut van de blessuretijd zorgde Wesley Sonck nog voor de aansluitingstreffer, maar daarbij bleef het. Met de driepunter in het hol van de leeuw weten de mannen van trainer Ariël Jacobs zich verzekerd met de landstitel, de dertigste in de clubhistorie. Vanaf komend seizoenen speelt de ploeg dus met drie sterren op het tenue.

Aanvoerder Olivier Deschacht kan zijn geluk niet op. 'Dit is echt fantastisch', vertelt Deschacht aan Sporza. 'We hebben super geconcentreerd gespeeld, bijna niets weggegeven en voilá, we zijn kampioen.'

Dat de titel uitgerekend op het veld van aartsrivaal Club Brugge binnen is gehaald, doet Deschacht niet zoveel. 'Het is vooral voor de supporters fantastisch. Laten wij nu niet de koning gaan uithangen, volgend seizoen kan het allemaal anders zijn.'

Voor de mannen van trainer Adrie Koster is na de nederlaag overigens zelfs de tweede plaats niet meer zeker. Concurrent AA Gent gaat bij winst op Zulte Waregem over Club Brugge heen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen