Anderlecht ontsnapt in extremis aan blamage

Anderlecht liet de uitgelezen kans liggen zich alleen aan kop te nestelen. De Brusselse formatie verkeek zich op Tubeke, dat door het 1-1 gelijkspel wel degradeerde uit de Eerste Klasse.

Pas diep in blessuretijd ontsnapte Anderlecht aan een blamerende nederlaag bij Tubeke. Verdediger Marcin Wasilewski voorkwam met een kopbal dat de Brusselse titelpretendent terrein moest prijsgeven op Standard Luik, dat zich zaterdag had verkeken op SV Zulte Waregem.

Voor Tubeke had de late gelijkmaker consequenties. De formatie van trainer Albert Cartier kan degradatie naar de Tweede Klasse niet meer voorkomen.

Tubeke dacht de laatste strohalm te pakken te hebben. Nadat Anderlecht-middenvelder Jan Polak een kwartier voor het einde met zijn tweede gele kaart naar de kleedkamer was vertrokken, sloeg Grégory Dufer toe. Anderlecht sloeg echter toe in zes minuten blessuretijd die was toegekend.