Anderlecht neemt koppositie over van verliezend Genk

In de Belgische Eerste Klasse heeft Anderlecht de koppositie overgenomen van RC Genk. Club Brugge verzekerde zich na een overwinning van de play-offs.

AS Eupen-Anderlecht 1-1Anderlecht heeft zijn eerste wedstrijd sinds het vertrek van sterspeler Mbark Boussoufa niet kunnen winnen. De eerste helft was weinig onderhoudend en werd slechts opgeleukt door een doelpunt: Romelu Lukaku kopte binnen uit een verre uittrap van doelman Silvio Proto: 0-1.

Lange tijd leek Anderlecht met de winst aan de haal te gaan, maar invaller José Elpys Espinal besliste anders en maakte kort voor tijd de gelijkmaker. Doordat concurrent RC Genk op bezoek bij Westerlo verrassend verloor, is Anderlecht wél de nieuwe lijstaanvoerder.

RC Genk-Westerlo 0-2Genk verloor voor het eerst sinds 26 november 2010 en betaalde daar een hoge prijs voor. De thuisploeg was vrijwel de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, maar verzuimde de kansen te benutten. Westerlo kreeg slechts twee kansen - nota bene in de slotfase - en sprong daar wél goed mee om.

In de tachtigste minuut was voormalig Heerenveen-spits Paulo Henrique trefzeker uit een scherpe tegenaanval. Dezelfde Henrique stelde in blessuretijd met een piekfijne pass invaller Rachid Farssi in staat 0-2 te scoren.

Club Brugge-KV Kortrijk 4-1De ploeg van trainer Adrie Koster boekte op eigen veld een sprankelende overwinning. Club, waar Ryan donk een schorsing uitzat, begon stroef aan het duel en had moeite met het creëren van kansen. Ivan Perisic hielp zijn ploeg na een half uur spelen over het dode punt heen, met een fraai gekrulde vrije trap.

In de tweede helft liep Club door doelpunten van Joseph Akpala, Jonathan Blondel en opnieuw Perisic simpel uit naar 4-0. Namens de bezoekers deed de kersverse Roda JC-aanwinst Davy De Beule nog iets terug, maar zijn doelpunt was slechts voor de statistieken van belang. Club Brugge heeft zich dankzij de winst verzekerd van deelname aan de play-offs.

Overige duels:Charleroi-Standard Luik 0-2SV Zulte Waregem-Sint-Truiden 1-2AA Gent-Cercle Brugge 1-0Germinal Beerschot-KV Mechelen 1-1SC Lokeren-Lierse SK 1-1 Foto: VI Images