Anderlecht neemt drastische beslissing na zesde seizoensnederlaag

Reacties

Anderlecht heeft trainer Hein Vanhaezebrouck zondag aan de kant gezet. Paars-Wit maakt bekend dat de beslissing in de avonduren unaniem genomen is door de directie. Anderlecht haalde uit de laatste vier wedstrijden maar één punt.

Anderlecht neemt drastische beslissing na zesde seizoensnederlaag

Die slechte serie heeft Vanhaezebrouck de kop gekost. De 54-jarige trainer stond sinds oktober 2017 voor de groep: hij volgde toen René Weiler op en slaagde er daarna in Anderlecht naar plaats drie te loodsen, achter kampioen Club Brugge en nummer twee Standard Luik. De bedoeling was dat de Brusselse club dit seizoen serieus zou meestrijden om de titel.

Na negentien speelronden staat Anderlecht echter teleurstellend vierde, op elf punten van koploper Racing Genk. Zondag nog verloor de ploeg uit bij Cercle Brugge met 2-1, de zesde nederlaag van het seizoen. 'De ploeg haalt te weinig punten in de Belgische competitie en zowel in de Beker van België als in de Europa League zijn we te vroeg uitgeschakeld', zegt sportief directeur Michael Verschueren over het seizoen tot nu toe.

'We hopen dat we het tij snel kunnen laten keren. We willen Hein Vanhaezebrouck bedanken voor het harde werk voor de club', aldus Verschueren. Wie het van de ontslagen trainer overneemt is nog niet bekend.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.