Anderlecht naar finale na gevecht met Germinal

Anderlecht kwalificeerde zich voor het eerst sinds 1997 voor de finale van het toernooi om de Beker van België. De Brusselse ploeg had het erg moeilijk bij Germinal Beerschot, maar had voldoende aan een zwaarbevochten 1-1 gelijkspel.

In de heenwedstrijd had Anderlecht met 1-0 gewonnen. Vlak voor rust zag de ploeg van coach Ariel Jacobs die voordelige marge verdwijnen door toedoen van Gustavo Colman, die profiteerde van een foute uitgooi van doelman Silvio Proto. Het was een verdiende 1-0 voor de thuisploeg.

Maar vlak na rust sloeg Anderlecht zelf toe. Mbark Boussoufa (foto) zette voor vanaf links en vond bij de tweede paal Stanislav Vlcek, die beheerst met zijn rechter doelman Kenny Steppé klopte.

Germinal gaf niet op en was in de slotfase nog dicht bij een nieuwe voorsprong, maar in één aanval misten Tosin Dosunmu, Sanharib Malki en Colman alle drie een enorme kans. Anderlecht zelf creëerde niet veel, maar dat bleek niet nodig. In de finale wacht AA Gent.