Anderlecht morst punten tegen Mechelen bij Büttner-debuut

Reacties

Het eerste optreden van Alexander Büttner bij Anderlecht is uitgedraaid op een teleurstelling. De linksback, die in de defensie geflankeerd werd door Bram Nuytinck, kon niet voorkomen dat de topclub punten verspeelde op bezoek bij KV Mechelen: 2-2.

Anderlecht morst punten tegen Mechelen bij Büttner-debuut

De deze winter van Dinamo Moskou overgekomen Büttner speelde op 2 augustus voor het laatst een officiële wedstrijd, terwijl Nuytinck dit seizoen in de Belgische competitie ook nog maar vier keer in actie was gekomen. Erg gelukkig waren de Nederlandse verdedigers bij het openingsdoelpunt niet. Büttner gleed uit, waardoor Tim Matthys in alle vrijheid op kon stomen. Rugdekking van Nuytinck bleek onvoldoende. Matthys gaf voor op ex-Ajacied Mats Rits, die de score eenvoudig opende.

Het antwoord van Paars-Wit liet niet lang op zich wachten. Dennis Praet gaf voor op Franck Acheampong, die in buitenspelpositie leek te staan. De arbitrage besliste anders, waardoor de 1-1 van de Ghanees telde. Acheampong kreeg ook de 1-2 op zijn naam. Na een een-twee met Filip Djuricic, die een verleden heeft bij SC Heerenveen, rondde hij beheerst af.

Anderlecht dacht genoeg te hebben aan twee goals voor de zege, maar Nicolas Verdier besliste anders. De Fransman knalde vanaf de rand van het strafschopgebied de 2-2 binnen. Het bleek het laatste wapenfeit, waardoor Anderlecht de achterstand op koploper AA Gent later dit weekend mogelijk ziet groeien. De lijstaanvoerder speelt zondag de topper tegen Club Brugge, de nummer twee in de Jupiler Pro League. De voorsprong van Gent op Anderlecht bedraagt momenteel vier punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.