Anderlecht klaar voor AZ na late zege op Standard

Anderlecht heeft voorafgaand aan de Europa League-wedstrijd tegen AZ flink wat vertrouwen kunnen tanken. De lastige uitwedstrijd tegen Standard Luik werd op het nippertje met 1-2 gewonnen.

Anderlecht klaar voor AZ na late zege op Standard

Standard kwam al vroeg op voorsprong door een verzilverde strafschop van Mohammed Tchité. Pas een kwartier voor tijd kwam Anderlecht op gelijke hoogte via Roland Juhász. Het duel leek af te stevenen op een gelijkspel maar Dieumerci Mbokani bracht daar verandering in.

In de 89ste minuut liet de aanvaller zijn zevende doelpunt van het seizoen aantekenen. Tegen zijn oude club sleepte hij de overwinning uit het vuur. Vorige week bezorgde Mbokani Anderlecht al de voorsprong met twee doelpunten tegen RC Genk (4-2).

Overigens voldeed Mbokani met zijn treffer aan de hooggespannen verwachtingen van zijn vrouw. 'Ik ben er zeker van dat Dieu opnieuw zal scoren tegen Standard. Als hij niet geblesseerd was geweest, had hij zeker al een twintigtal goals gemaakt', vertelde Marlène Mbokani voorafgaand aan het treffen.

Anderlecht voert de lijst in de Eerste Klasse aan met 56 punten. AA Gent staat tweede met tien punten minder maar één wedstrijd minder gespeeld. Standard Luik is vierde. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's