Anderlecht in tweede helft langs tien man Roeselare

Een rode kaart van Jurgen Sierens op slag van rust leidde de 3-0 overwinning van Anderlecht in. De doelman van SV Roeselare haalde de doorgebroken Mbark Boussoufa neer.

Na twintig minuten spelen in de tweede helft zette Jonathan Legear de ploeg uit Brussel op schitterende wijze op voorsprong. De vleugelaanvaller sneed vanaf rechts naar binnen, passeerde drie spelers en besloot de actie met een fraai schot in de linkerhoek.

Legear stond ook aan de basis van de 0-2. Uit een perfecte voorzet van de door Dinamo Moskou begeerde Belg maakte Jan Polak de tweede van de avond. Bart Goor maakte er in de laatste minuut zelfs nog 0-3 van. Anderlecht blijft koploper, Paarswit heeft vier punten voorsprong op Standard Luik en Club Brugge.