Anderlecht herpakt zich met royale zege op Club Brugge

Anderlecht heeft zich na de nipte nederlaag in het openingsduel van play-off 1 met Standard Luik (1-0) sterk herpakt. In eigen huis was de ploeg uit Brussel met 3-0 te sterk voor Club Brugge.

De topper tussen de traditioneel grootste clubs van de Belgische competitie was halverwege al beslist. Namens de thuisploeg verdubbelde Gohi Bi Cyriac na een half uur de score in het Constant Vanden Stock Stadion, terwijl hij vlak voor de rust zelfs de marge op drie zette: 3-0.

Youri Tielemans (foto) opende daarvoor de score in Brussel. De zestienjarige middenvelder haalde, nadat voormalig PSV-middenvelder Timmy Simons de voorzet van Anthony Vanden Borre halfslachtig wegwerkte, na 23 minuten verwoestend uit en liet doelman Mathew Ryan volkomen kansloos.

Anderlecht, met Bram Nuytinck in de basis en opnieuw zonder Demy de Zeeuw in de wedstrijdselectie, was heer en meester en stuurde aartsrivaal Brugge van het kastje naar de muur. Na de rust namen de paars-witten wat gas terug, waardoor de ruststand intact bleef.

Door de overtuigende zege op Club Brugge stijgt Anderlecht naar de vierde plaats in de play-offs om het kampioenschap. De achterstand op koploper Standard Luik bedraagt vijf punten. Club Brugge bezet de tweede plaats met twee punten achterstand op Standard.