Anderlecht grijpt met winst in Leuven koppositie in België

Reacties

Anderlecht gaat na twee speeldagen aan de leiding in de Belgische Jupiler Pro League. De Brusselaars namen opnieuw laat afstand, nu van OH Leuven (0-2).

Anderlecht grijpt met winst in Leuven koppositie in België

De verkoop van topscorer Aleksandar Mitrovic aan Newcastle United gaat ze niet in de koude kleren zitten bij Anderlecht. Waar Youri Tielemans vorige week tegen Waasland-Beveren pas in de extra tijd de winnende maakte (3-2), duurde het ook nu erg lang voordat de topclub daadkrachtig was.

Nieuweling Stefano Okaka begon nog op de bank, hij viel pas tien minuten voor tijd in voor Idrissa Sylla. En ook die Sylla mag eigenlijk gezien worden als een versterking, want sinds zijn komst van Zulte Waregem kwam hij vorig seizoen nog geen minuut in actie in competitieverband.

In Leuven was Sylla (links op de foto) de gevaarlijkste man bij Anderlecht, met een paar goede kopballen stichtte hij ook met afstand het meeste gevaar. In de zeventigste minuut knikte hij dan toch kiezelhard de 0-1 binnen, waarna Tielemans met een prachtige goal het duel besliste.

De jongeling (18) maakte een paar schijnbewegingen en schoof hard en laag de tweede Brusselse treffer tegen de touwen, waardoor Anderlecht op doelsaldo samen met Oostende de nieuwe koploper is in België. Sint-Truiden is verder de enige ploeg die na twee speelronden nog het maximum aantal punten heeft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.