Anderlecht geeft enfant terrible van weleer zicht op eerste duels sinds 2016

Reacties

Anthony Vanden Borre (32) maakt zich op voor een derde periode bij Anderlecht. Het enfant terrible van weleer moet de Brusselse club en zichzelf nieuw leven inblazen.

Anderlecht geeft enfant terrible van weleer zicht op eerste duels sinds 2016
© Pro Shots

Terwijl Anderlecht deze maand gebruikt om de selectie van de nodige ballast te ontdoen, maakt de Brusselse club zich op voor het vastleggen van een ervaren rot met een meer dan flinke bagage in positieve en negatieve zin. Op trainingskamp in Spanje moet hij een laatste test doorstaan.

Een contract zou een onverwachte derde periode bij Paars-Wit inluiden. Vanden Borre dook in september op in Brussel. Veel werd er niet echt verwacht van de gewezen international van België. De verdediger had immers in 2016 voor het laatst een wedstrijd gespeeld. Sinds zijn afscheid van het Congolese TZ Mazembe was het stil gebleven rond hem.

Bovendien had Vanden Borre in zijn twee eerdere periodes bij Anderlecht zich niet altijd als een koorknaapje laten zien. Hij had moeite gehad op het juiste gewicht te blijven, ten teken van zijn soms gebrekkige discipline.

Ook Vanden Borre rekende niet op veel meer dan het helpen van de beloftes. 'Ik verwacht niets, maar ik hoop dat ik mijn club iets kan teruggeven, alleen al bijvoorbeeld door mijn voetbalervaringen op training te delen met de jongens van Onder-21 jaar', zei hij in september bij zijn entree.

Juist bij de Brusselse beloftes deed Vanden Borre in positieve zin van zich spreken. Inmiddels heeft hij een contract en een rentree in de hoofdmacht in het vizier. Trainer Frank Vercauteren, die altijd een zwak heeft gehad voor VdB, wil in Spanje de bevestiging zien. Mocht de coach het licht op groen zetten, dan kan Vanden Borre weer met Vincent Kompany binnen de lijnen staan. Beiden maakten in 2003 hun debuut bij Paars-Wit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Anderlecht
Meer over Anderlecht
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.