Anderlecht en Club verspelen zeges in slot

Anderlecht en Club Brugge verspeelden zeges in de slotfase. Cercle Brugge blijft goed meedoen.

Anderlecht-Zulte Waregem 2-2
Anderlecht slaagde er niet in de koppositie in de Eerste Klasse te veroveren. De Brusselse ploeg leek op de drie punten af te stevenen, maar gaf in het laatste kwartier een 2-0 voorsprong uit handen. Ahmed Hassan had met een rake volley de score geopend en vanaf de strafschopstip ook nog voor de 2-0 gezorgd. Totaal onverwacht kwam Zulte nog op gelijke hoogte. Nikica Jelavic was daarvoor verantwoordelijk. Met twee rake kopballen zette hij zijn ploeg naast Anderlecht.

Germinal Beerschot-Charleroi 1-0
Charleroi verloor verrassend bij Germinal. De thuisploeg speelde verre van goed, kreeg een fluitconcert na het rustsignaal, maar won wel van het beter voetballende Charleroi. Ederson scoorde na een uur in de kluts.

Club Brugge-SC Lokeren 1-1
Ook Club verspeelde punten. Op eigen veld kwam Brugge niet verder dan een gelijkspel tegen Lokeren. Wesley Sonck debuteerde in de basis, was gevaarlijk, maar kwam niet tot scoren. Ploeggenoot Jonathan Blondel opende na rust de score door doelman Barry Boubacar Copa van dichtbij door de benen te mikken. Maar in de slotfase kwam Lokeren nog op gelijke hoogte. Na matig Brugs verdedigen kreeg Ivan Vukomanovic de kans de 1-1 te maken. Dat deed hij met een uithaal van buiten de zestien.

Roeselare-Cercle Brugge 0-2
Cercle is de verrassende nummer drie. De ploeg speelde niet bijster goed, maar profiteerde van een rode kaart van Roeselare's Koen De Vleeschauwer. Gombani maakte beide treffers tegen de tien van de thuisploeg.

Standard Luik is koploper met vijftien punten uit vijf wedstrijden, Anderlecht volgt op één punt maar heeft een duel meer gespeeld. Cercle Brugge is derde met twaalf uit zes en Lokeren en Club delen de vierde plaats met elf punten.

Bekijk hier al onze video's